GEZONDHEIDSCENTRUM
HOGE VLIERT

GEZONDHEIDSCENTRUM HOGE VLIERT

Mw. R.M.M. Kievits & Mw. I.D.M. Bloemen 073-6577726
R.W. van Lier 073-6562700
J.J.A. van Olphen 073-6562158
Mw. J.A.H. Roessingh 073-6563989

Mondkapje in de wacht- en spreekkamer

In navolging op de recente maatregelen willen we u vragen een eigen mondmasker te dragen wanneer u naar de praktijk komt. Deze wordt gedragen gedurende gehele periode dat u op onze praktijk bent.
U kunt alleen naar de praktijk komen wanneer u een afspraak heeft op het spreekuur.

Testen op corona via GGD

Om een testafspraak te maken is vanaf 1 juni een landelijk gratis telefoonnummer (0800-1202) beschikbaar. Het nummer wordt op 1 juni om 08.00 uur bekendgemaakt en is vanaf dat moment zeven dagen per week, van 08.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar om een afspraak te maken bij een testlocatie in de buurt. Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. Zowel bij negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag.

Corona Spreekuur – Martinihal

Per 28 mei is het coronaspreekuur in de Martinihal opgeheven. Bij corona-gerelateerde klachten (hoesten, verkoudheid, koorts en andere griepachtige verschijnselen) waarvoor u beoordeling door de huisarts wenst, kunt u via de assistente een afspraak maken. We zullen u daarbij wel weghouden bij de reguliere patiënten. Veelal betekent dat dat u aan het eind van het spreekuur een afspraak zult krijgen.

Semi-acute en spoedgevallen

Neem in deze gevallen altijd contact op met de assistente, zij zal in samenspraak met de huisarts bepalen welke type afspraak en op welk moment dat nodig is.

Informatie over het corona virus

Sinds december 2019 is het Coronavirus in de wereld. Het ontstond in China en bereikte in februari 2020 ook Nederland met Noord-Brabant als nieuw episch centrum.

Voor juiste informatie over het Corona virus kunt u kijken op RIVM, vragen en antwoorden nieuw Coronavirus (Covid-19). U kunt ook voor algemene vragen telefonisch contact opnemen met het RIVM: 0800-1351.

Maakt u zich zorgen over uw gezondheid of om die van uw huisgenoten?

Op thuisarts.nl kunt u hier meer informatie over vinden.

Ik heb een zwakke gezondheid - Behandelwensen bij Corona

Heeft u een zwakke gezondheid dan kan het zijn dat u nadenkt over uw behandelwensen als u Corona zou krijgen.

Wij denken ook dat dit verstandig is, want de strijd tegen Corona is zwaar. Wij willen dat u de zorg krijgt die bij u past. Bekijk:
Praat hierover met uw dierbaren. Praat hierover met uw huisarts.

Voor meer informatie zie ook: Ik heb een zwakke gezondheid en denk na over behandeling bij corona